Nia The Technique

Nia (Neuromuscural Integrative Action) on tanssillinen liikuntamuoto, jossa pyritään liikkumaan kehon luontaisella tavalla. Kuuntelemaan omaa kehoa ja tekemällä niin kuin hyvältä tuntuu. Niassa ei siis ole mitään tiukkoja koreografioita, kuten monessa muussa tanssilajissa. Vaikka Niassakin on koreografia, niin se on hyvin yksinkertainen. Ja jos joku liike ei tunnu hyvältä, voit itse soveltaa liikkeen itsellesi sopivaksi. Keskeisintä Niassa onkin oman kehon kuuntelu ja sen tarpeiden mukaan toimiminen. Niassa saa käyttää mielikuvitusta, luovuutta ja myös leikkiä. Joka tekee tanssimisesta todella hauskaa ja mukavaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Nia sopii kaikille vähänkin liikunnasta kiinnostuneille, ikään tai kuntoon katsomatta! Nia tanssissa ei ole mitään alkeiskurssia, vaan voit mennä Nia tunnille ihan milloin tahansa. Ja vaikka Nia tunteja jäisi väliin, ei se haittaa. Sillä Niasta ei "tipahda" pois, vaikka kertoja jäisikin väliin.

 

Nia tunti aloitetaan asettamalla tunnille fokus, eli se johon sinä Nia tuntina keskitymme. Joskus fokuksen saa myös itse päättää, mihin juuri silloin itse haluaa keskittyä tanssimisen aikana. Tämän jälkeen lämmitellään kaikki lihakset ja nivelet. Tämän jälkeen alkaa se aivan ihana tanssiminen, joka lopulta päättyy usein venyttelyyn ja rentoutumiseen.

 

Aloittaessasi Nia tanssin, Sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista liikunta taustaa. Lähdet vain Nia tunnille avoimin mielin ja viet paljaat varpaasi tanssimaan.

 

Nämä tiedot olen koonnut lähteistä:

Nia The Technique -esite

www.onnikuu.fi

www.dakinia.fi